Design möter kosmos i Elara Pendel från italienska Lodes

den 22 juli 2024
Design möter kosmos i Elara Pendel från italienska Lodes
Med inspiration från det fantastiska universum av planetbanor och samverkande himlakroppar har den slovenska industridesignern Nika Zupanc tagit sin senaste lampdesign till nya kosmiska höjder. Med sin vackra förening av ringar och sfärer skapar Elara Pendant en harmonisk helhet och fullbordar det astrala temat med sin svävande struktur som intar interiören med samma ansträngningslösa grace som månar och planeter i yttre rymden. Sedan Zupanc utexaminerades från Ljubljana Design School år 2000 har han designat vackra och välgjorda kreationer för en rad olika företag, däribland den italienska belysningstillverkaren Lodes, som har mer än 70 års erfarenhet av belysning bakom sig. Du kan hitta mer design av Nika Zupanc här.

Elara är både Zeus älskarinna i den grekiska mytologin och Jupiters åttonde största måne inom astronomin. Namnet passar perfekt ihop med det astrala tema som präglar varje detalj i Elara Pendels design. Detta uttrycks genom de tunna och perfekt regelbundna metallringarna som bildar en vacker överlappning i lampans mitt. Den nedre punkten på den vertikala ringen har ett sfäriskt element - som en planet i sin omloppsbana. Sfären rymmer lampans ljuskälla i form av en inbyggd LED-modul med en effektiv energiomvandling som ger ett klart och direkt ljus. Sfären har ett ljusuttag i vardera änden, vilket gör att ljuset flödar ut i en dubbelstråle med ett varmt sken som enkelt kan lysa upp hela rummet. När lampans uppåtriktade ljus träffar den horisontella ringen skapas ett vackert skuggmönster som förstoras på rummets väggar, vilket ger en unik aspekt till lampans ljuskvalitet. Den horisontella ringen kan justeras i olika lägen för att experimentera med olika utseenden och förändra lampans övergripande utseende. Detta gör det också möjligt att justera skuggmönstret när lampan är tänd, vilket ger både lampan och ljusmönstret ett personligt utseende.

Elara Pendant finns i flera olika versioner, storlekar och färgvarianter. Du kan hitta hela den vackra pendelkollektionen här