In Vitro by Philippe Starck - Elegans och frihet i utomhusbelysningen

den 27 juli 2024
In Vitro by Philippe Starck - Elegans och frihet i utomhusbelysningen
Philippe Starck, den berömda franska industridesignern, har utökat sin In Vitro-kollektion med en ny bärbar lampa kallad In Vitro Unplugged. Detta tillskott till utomhusbelysningen skapar en magisk atmosfär med sin serie av självlysande glaskulor som lyser upp som rena arkitektoniska ljusvolymer.

In Vitro Unplugged är utformad för att följa dig vart du än går, vilket gör den till en perfekt följeslagare för mysiga kvällar och ett elegant tillskott till ditt hem under dagtid. Lampan väger nästan ingenting och har ett färgglatt silikonhandtag som gör den lätt att transportera från plats till plats. Inga sladdar eller pluggar behövs, vilket ger dig total rörelsefrihet och flexibilitet.

Lampan finns i sju olika utföranden: vit, skogsgrön, ljusgrön, djupbrun, terrakotta, svart och antracit. Denna variation i design gör det möjligt att anpassa lampan till alla smaker och inredningsstilar.

Philippe Starck beskriver sin vision för In Vitro med orden: "Sedan tidernas begynnelse har glödlampan skyddats av en glaskupa. Idag försvinner denna till förmån för själva ljuset. Det är den poetiska och surrealistiska idén om dematerialiserad arkitektonisk belysning och minnet av ett utrymme som upptas av ljus."

Ljuset från In Vitro Unplugged är mjukt och diffust, utan starka kontraster, tack vare den avancerade Edge Lighting-tekniken. Här döljs de punktformade lysdioderna av en opaliserande kupa som jämnar ut ljuset.

Kollektionen omfattar också flera olika installationstyper: Bollard-versionerna kan enkelt fästas på valfri yta, medan de hängande modellerna integrerar strömkabeln i lampans design för ett elegant utseende. In Vitro Rod-versionen, som finns i två storlekar, erbjuder ett styvt upphängningssystem som bevarar In Vitro-seriens karakteristiska inkapslade ljusdesign.

Philippe Starcks In Vitro-kollektion, med sin banbrytande design och funktionalitet, fortsätter att sätta nya standarder för modern utomhusbelysning.

Se hela In Vitro-serien från Flos här

Originaltext av FLOS i FLOS STORIES