Genuina danska designklassiker från Vipps heminredning kommer nu till Lampemesteren

den 19 augusti 2024
Genuina danska designklassiker från Vipps heminredning kommer nu till Lampemesteren
Allt började 1939 när Holger Nielsens fru ville ha en smart lösning för förvaring av avfall till sin nyöppnade frisörsalong. Närmare bestämt började allt 1932 när Holger Nielsen vann en bil, som han senare bytte mot en metallpress så att han kunde tillverka saker till sitt hem. Som den skickliga smed han var uppfyllde Holger sin frus önskan genom att skapa vad som skulle bli en ikon för dansk design: Vipp pedalhink. Det som gjorde denna hink speciell var dess speciella mekanism som gjorde att den kunde öppnas och stängas med foten. Det här var början på ett riktigt designäventyr som senare skulle omfatta möbler, kök och ett helt hotellkoncept. Vipp är fortfarande ett familjeägt, oberoende danskt designföretag som drivs av Holgers dotter Jette Egelund, hennes två barn Kasper och Sofie samt 55 anställda i Köpenhamn.

Den klassiska pedalburken tillverkas än idag men har under de senaste åttio åren vuxit till att omfatta en myriad av olika versioner, storlekar och flera färgvarianter. Pedalhinken är fortfarande Vipps signaturprodukt, men det danska varumärket lanserar också en mängd andra hemtillbehör som alla kännetecknas av samma rena design: de rena linjerna, de enkla nordiska formerna och det neutrala färgschemat bidrar alla till att definiera Vipps unika formspråk.

De många vackra designerna finns nu också tillgängliga på Lampemesteren. Här kan du ta del av Vipps designäventyr och utforska deras unika syn på design som på ett fantastiskt sätt kombinerar praktiska och estetiska överväganden. Nästan alla produkter finns i samma färgskala, vilket gör dem lätta att kombinera över hela linjen. Du kan hitta hela utbudet av vackra kreationer från Vipp här.