Louis Poulsen lanserar flera exklusiva jubileumslampor - PH Snowball och Panthella 160 Portable

den 3 augusti 2024
Louis Poulsen lanserar flera exklusiva jubileumslampor - PH Snowball och Panthella 160 Portable
För att fira Louis Poulsens 150-årsjubileum har det ikoniska designhuset utökat sin Anniversary Collection med två unika specialutgåvor, inklusive PH Snowball Anniversary Edition Matte White/Pale Rose och Panthella 160 Portable Anniversary Edition Brass Metallised/Opal White. Dessa nya tillskott, som lanseras 2024, är skapade för att fira designhusets rika historia och hylla två av de mest betydelsefulla skandinaviska formgivarna, Poul Henningsen och Verner Panton.

PH Snowball formgavs av Poul Henningsen 1958 och visades för första gången på Danish Museum of Decorative Arts (numera Design Museum Denmark) som en del av utställningen "Glass, Light and Colour". Med sin sfäriska silhuett, som består av åtta nyanser, erbjuder PH Snowball ett exceptionellt bländfritt ljus som Henningsen alltid strävat efter att skapa. Jubileumsversionen har en vacker mattvit ytteryta i kombination med diskreta ljusrosa reflekterande sidor och en mässingsram. Den här kombinationen ger lampan ett varmt och lyxigt utseende som med tiden kommer att få en vacker patina och ge lampan karaktär. PH Snowball Anniversary Edition kommer att tillverkas i en begränsad upplaga om 600 exemplar globalt, varav 300 är reserverade för Europa. Varje lampa kommer att vara individuellt numrerad och graverad med "Europe" på skärm 4, vilket gör varje enhet unik.

Verner Pantons Panthella, som ursprungligen designades 1971, har blivit en designklassiker med sin mjuka, organiska form och sitt funktionella ljusutsläpp. Panthella 160 Portable Anniversary Edition är en kompakt, portabel version av Pantons ikoniska design. Med en skärm som endast mäter 160 mm i diameter och en toppmutter i metalliserad mässing kombinerar denna lampa elegans med mobilitet. Den invändiga reflektorn är vit, vilket ger ett behagligt och jämnt ljusflöde genom den transparenta opaldiffusorn. Detta gör Panthella 160 Portable idealisk för användning i hemmet, där den kan tillföra både stil och funktionalitet.

Båda jubileumslamporna presenteras i en elegant färgkombination i Matte White/Pale Rose med polerade mässingsdetaljer som kommer att utveckla en vacker patina med tiden. De varma metalltonerna ger en vintagekänsla som kompletterar alla inredningar på ett vackert sätt och understryker lampornas estetiska värde. Tidigare i år lanserade Louis Poulsen även andra jubileumsversioner, bland annat en ny PH Artichoke-pendel i storlekarna Ø480 och Ø600, en PH 5-pendel av Poul Henningsen och en AJ Mini-bordslampa av Arne Jacobsen. De nya lamporna Panthella Portable och PH Snowball ingår nu i denna ikoniska kollektion, som firar Louis Poulsens 150-åriga arv med stil och elegans.

Se alla de unika lamporna i den unika jubileumskollektionen från Louis Poulsen här.