Louis Poulsen lanserar de ikoniska designerna PH 5 och PH 5 Mini i nya monokroma färger

den 29 augusti 2024
Louis Poulsen lanserar de ikoniska designerna PH 5 och PH 5 Mini i nya monokroma färger
Louis Poulsen har precis lanserat de ikoniska pendellamporna PH 5 och PH 5 Mini i fyra nya monokroma färger, däribland Pale Pewter, Pale Blush, Burgundy och Dusty Indigo. De nya färgerna ger en modern och elegant uppdatering av Poul Henningsens klassiska design, som ursprungligen lanserades 1958.

En designikon med tidlös funktionalitet
Poul Henningsen utvecklade PH 5-pendeln som ett svar på de ständiga förändringarna i glödlampornas form och storlek. Hans mål var att skapa en lampa som kunde användas med vilken ljuskälla som helst och samtidigt ge ett mjukt, behagligt och bländfritt ljus. Detta uppnåddes genom Henningsens system med tre skärmar, som säkerställer att ljuset fördelas jämnt och är behagligt för ögonen. PH 5 är känd för att avge ett nedåtriktat ljus som också belyser lampans egen ram, vilket skapar en mjuk och behaglig ljusstrålning från pendelns mitt.

Nya färger, samma klassiska skönhet
De nya monokroma färgerna Pale Pewter, Pale Blush, Burgundy och Dusty Indigo ger de välkända pendlarna PH 5 och PH 5 Mini en modern twist. Färgerna är noga utvalda för att komplettera både moderna och klassiska inredningar och ger en elegant touch till alla rum. PH 5 Mini, som lanserades 2017, är en mindre version av den ursprungliga PH 5 och har en övre skärm med en diameter på cirka 30 cm. Den mindre storleken gör den idealisk för mindre utrymmen eller som ett komplement till den större PH 5.

Vetenskapligt förhållningssätt till ljus
Poul Henningsen hade ett vetenskapligt förhållningssätt till ljusdesign. Hans system med tre skärmar, som han uppfann 1925, bygger på den logaritmiska spiralen, som säkerställer en jämn fördelning av ljuset och eliminerar bländning. Detta gör PH 5 och PH 5 Mini pendellamporna idealiska för belysning i matsalen, över köksbordet eller i något annat rum där det behövs ett behagligt och funktionellt ljus.

Ett arv av kvalitet och design
PH 5 och PH 5 Mini har sedan de lanserades blivit populära över hela världen och har blivit symboler för dansk design. Deras förmåga att anpassa sig till olika ljuskällor och inredningar gör dem till tidlösa produkter som lyfter alla rum. De nya monokroma färgerna ger en fräschör till den klassiska designen samtidigt som de behåller den funktionalitet och estetik som Henningsen ursprungligen strävade efter.

Med lanseringen av de nya färgvarianterna fortsätter Louis Poulsen traditionen att förena funktion och form på ett sätt som både hyllar det förflutna och blickar framåt. De nya pendlarna PH 5 och PH 5 Mini finns nu tillgängliga och är redo att sprida sitt ikoniska ljus till nya hem runt om i världen.

Se alla PH 5 och PH 5 Mini lampor i monokroma färger här