FLOS STORIES: Kelvin LED-familj - innovation och design i perfekt harmoni

den 23 september 2024
FLOS STORIES: Kelvin LED-familj - innovation och design i perfekt harmoni
Den ikoniska Kelvin LED-familjen, designad av Antonio Citterio i samarbete med Flos, erbjuder ett imponerande utbud av tekniska framsteg inom belysning. Kelvin-serien består av både bords- och golvlampor och lyckas kombinera modern estetik med avancerad LED-teknik i en elegant och funktionell form.

En av de mest anmärkningsvärda uppdateringarna i Kelvin Edge-lamporna är användningen av den banbrytande LED-tekniken Edge Lighting. Denna innovation har gjort det möjligt att avsevärt minska lampans huvud, eliminera kabeln mellan lamparmen och huvudet och förbättra rotationsleden. Samtidigt har tvärsnittet på den smala armen optimerats för en mer strömlinjeformad design.

En Soft Touch-sensor är integrerad på lamphuvudets yta, vilket gör att du kan justera både ljusstyrka och färgtemperatur efter behov - allt med en naturlig och intuitiv rörelse. Denna användarvänlighet gör Kelvin-lamporna särskilt anpassningsbara till olika arbets- och boendemiljöer där exakt belysning är viktig.

Kelvin Edge-lampor kännetecknas också av att de ger en jämn ljusfördelning utan dubbla skuggor, vilket skapar en ren och tydlig ljusbild. Den avancerade tekniken säkerställer inte bara optimal ljusintensitet utan också maximal visuell komfort för användaren.

En annan unik egenskap hos Kelvin LED är dess miljövänliga lägen. Genom att trycka på den optiska ON/OFF-knappen på lamphuvudet växlar lampan från ett personligt läge där ljusstyrkan kan justeras manuellt (orange) till ett automatiskt, energisparande läge (grönt). I detta gröna läge justerar lampan automatiskt ljusstyrkan baserat på mängden omgivande ljus, vilket minskar energiförbrukningen avsevärt.

Med sin innovativa teknik och tidlösa design är Kelvin LED-familjen en modern belysningslösning som sätter standarden för framtida lampor.

Se hela Kelvin LED-sortimentet från Flos här

Originaltext av FLOS i FLOS STORIES